Contactati-ne!
cartuse filtrante
saci filtranti
Strecurare
saci filtranti

Saci filtranti

Sunt destinati retinerii pulberilor din mediul industrial, eliberandu-se in atmosfera gaze curate.

Deoarece gazele de filtrat au carcteristici foarte variate, este necesara o experienta dovedita la
alegerea materialelor din care se confectioneaza sacii filtranti.Pentru reusita acestui demers va punem la la dispozitie un chestionar privind conditiile de exploatare a filtrului. Pe baza parametrilor inscrisi in chestionar, furnizorii nostri, fabricanti de materiale filtrante, recomanda mediul filtrant optim si ofera garantia acestor materiale in exploatare.

chestionar
   
Parametrii de exploatare determinanti in alegerea mediului filtrant sunt:

  • temperatura gazelor de filtrat. Fibrele din care sunt fabricate materialele filtrante isi mentin carcteristicile fizice si chimice pina la un nivel al temperaturii maxime care variaza de la 90 C pentru Polipropilena pina la 250 C pentru Teflon
  • umiditatea gazelor poate afecta ireversibil fibrele si in consecinta si caracteristicile mediului filtrant.Pentru diminuarea actiunii umiditatii exista tratamente chimice ale materialelor filtrante, cu efect benefic asupra duratei de viata a sacilor.
  • compozitia chimica a gazelor. Continutul de acizi, baze, agenti de oxidare, solventi, actioneaza diferit asupra fibrelor ce compun mediul filtrant.
  • forma si marimea particulelor in suspensie influienteaza rezistenta in timp a sacilor filtranti si parametrii aerului filtrat.
  • modul de curatare si frecventa de curatare a sacilor determina densitatea si grosimea mediului filtrant din care se confectioneaza sacii.
  • proprietatile electrice ale gazelor. Incarcarea electrostatica a particulelor de praf poate cauza atmosfera exploziva in filtru. In aceste situatii se recomanda utilizarea materialelor filtrante care asigura descarcarea sarcinilor electrice.
  • modul de functionare al filtrului. Opririle frecvente cauzeaza formarea condensului in filtru. Este deasemenea importanta cunoasterea punctului de roua al acizilor si al apei din compozitia gazelor de filtrat.

descriere tehnica sac filtrant

 

Pe baza criteriilor enumerate va prezentam cateva recomandari privind utilizarea diverselor fibre.

Poliesterul este fibra cea mai larg utilizata datorita pretului relativ redus si proprietatilor fizice si chimice ale acestuia.

Este recomandat pentru saci filtranti in: industria cimentului, ghipsului, varului, ceramicii, morarit, prelucrarea metalelor, prelucrarea lemnului, industria ingrasamintelor, manipularea cerealelor si prelucrarea tutunului.

Homopolimer acrilic este utilizat la ciment, var, mixturi asfaltice, centrale electrice, incinerarea deseurilor.

Polifenil sulfida se preteaza la filtrarea gazelor din centralele electrice, centralele termice, incineratoare, uscatoare siindustria carbunelui.

Aramida-cunoscuta si Nomex de la DuPont-are ca principale utilizari: mixturi asfaltice, ciment, var, ghips, turnatorii, topitorii,industria chimica.

Poliimida(p84) - incinerare chimica, centrale termice, ciment, var, ghips, industria metalurgica.

PTFE sau teflon utilizat la incinerare, procese chimice, centrale termice.
Cele de mai sus sunt cu titlu de prezentare,pentru o aplicatie specifica vom recomanda mediul filtrant optim.